Una performance amb paraigües blaus omplirà de solidaritat la ‘zona zero’ de l’Espluga diumenge

Centenars de paraigües blaus, amb el logotip de la Riuada Solidària al Francolí, recorreran diumenge el tram de llera del riu que conformava el parc fluvial de l’Espluga, que va quedar devastat per l’aiguat del 22 d’octubre passat. Batejada com a “Una Riuada de Solidaritat”, la performance serà l’acte central de tot el farcit cap de setmana d’activitats de la Riumuntada, i s’ha pensat específicament com a record i homenatge a les quatre víctimes i als dos desapareguts, i també com a agraïment als centenars de voluntaris que van participar en les tasques de neteja de la zona.

La Riuada Solidària ha fet una crida a la participació popular per donar major lluïdesa a la peformance, que du la signatura de La Factoria Bram. Per això caldrà adquirir paraigües solidaris produïts per a l’ocasió, a canvi d’un donatiu de 10 euros, que seran el leit motiv de l’acte, i que ja es poden trobar des d’avui mateix a l’Oficina de Turisme de l’Espluga. Dissabte i diumenge també seran a les carpes informatives que l’organització habilitarà a la Font Baixa (només als matins) i a la zona del Casal.

El punt de trobada serà a partir de les onze del matí al davant de les instal·lacions de Drac Actiu. L’organització hi donarà algunes indicacions als assistents abans que la riuada humana, al ritme del grup de percussió dels Diables de l’Espluga, es desplaci resseguint el riu fins a un punt final on es llegirà una glossa d’homenatge i agraïment.

Un cap de setmana ple d’activitats solidàries

Prèviament a la Riuada de la Solidaritat, al llarg del matí hi haurà una trobada de cotxes clàssics a la zona del Casal, on també s’oferirà esmorzar a partir de les 9 i es podran fer tombs amb Harley Davidson. Acabada la performance, a la propera plaça del Canós hi haurà una fira de vins de la Conca. Un dinar popular al pavelló, amb diverses actuacions musicals previstes, una sessió de ioga a la cova i un tast de vins a les Masies completaran la jornada d’actes, que destinaran tots els beneficis als afectats per la riuada a l’Espluga.

Publicat per

riuadasolidaria

Iniciativa solidària nascuda de la ciutadania per ajudar els damnificats de la riuada del Francolí d'aquest 22 d'octubre del 2019. El web vol ajudar als afectats donant-los una primera ajuda econòmica.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.