La Riuada Solidària estrena una placa en agraïment al voluntariat

La iniciativa ciutadana ja ha abonat als afectats uns 110.000 euros en ajuts dels més de 152.000 recollits

La Riuada Solidària al Francolí ha estrenat aquest dijous, coincidint amb el primer aniversari de la desgràcia, una placa commemorativa a l’edifici conegut popularment com “la Lleteta”, vora la Font Baixa de l’Espluga. Amb la inscripció “La natura va mostrar la seva força. La gent, també”, que es va fer popular en les setmanes següents, la iniciativa vol retre homenatge a la col·laboració popular a partir de l’endemà en les tasques de neteja i reconstrucció, i al devessall d’activitats que es van organitzar per recaptar fons per als damnificats, gràcies a l’oferiment desinteressat de moltes persones i entitats. 

Una exposició permanent, nou projecte de la Riuada Solidària

La Riuada Solidària, així mateix, ha aprofitat l’aniversari per anunciar que treballa en una darrera iniciativa per deixar petjada de tot el que va passar. En col·laboració amb l’Ajuntament, que li cedirà un espai al segon pis de l’edifici d’accés a les Coves, muntarà una petita exposició permanent que inclourà fotografies, plafons explicatius i objectes recollits aquells dies, a més de les activitats benèfiques com la Riumuntada que es van muntar a partir d’allà. La intenció és que estigui enllestida en pocs mesos, i esdevingui un punt de referència per als nombrosos visitants de l’Espluga que s’interessen pel que va passar ara fa un any, que encara mostra efectes ben visibles sobre el terreny, però també per altres fenòmens meteorològics viscuts a la vila. 

La plataforma ciutadana, així mateix, ha actualitzat el comptador pel que fa a la concessió dels ajuts als afectats. A l’Espluga, la Riuada Solidària ja ha abonat als damnificats, entre l’Espluga i Montblanc, un total de 109.899,62 euros dels 152.396,01 recollits, un 72,1% del total. En el cas de l’Espluga, en concret, fins a dia d’avui han rebut els diners o estan en tràmit un total de 29 projectes, dels 38 als quals es va atorgar l’ajut, per un import total de 85.234,62 euros. Això suposa ja un 78,28%  del total de fons recaptats, que pugen a 108.875,01 euros.  Quatre dels altres projectes, amb un ajut concedit per valor total de 20.197,55 euros, ja han demanat una pròrroga per poder presentar la documentació justificativa requerida, ja que inicialment el termini acabava ahir mateix. Quedaran només cinc altres projectes pendents d’aclarir, que pugen a 3.442,84 euros més. En el cas de Montblanc, de les 24 sol·licituds concedides, 14 ja han estat abonades als afectats, per un import total de 24.665 euros, que suposen un 56,7% dels 43.521 euros recaptats. Dues s’han donat per a habitatge habitual, 4 a empreses i negocis, 2 a comunitats de regants, 1 a altres habitatges i 5 a magatzems i construccions agrícoles. També s’ha fet lliurament d’un primer romanent que s’ha generat a Protecció Civil de Montblanc, a l’espera de si en sorgeixen més.  En aquest cas, els afectats amb ajuts confirmats que encara no han cobrat tenen fins al 22 de novembre per justificar les seves despeses.

Representants de la Riuada Solidària han estat presents en els actes institucionals que han organitzat aquest dijous al matí, l’Ajuntament de Montblanc, amb l’assistència d’altres col·lectius implicats, i al vespre, l’Ajuntament de l’Espluga, que ha inaugurat un monòlit commemoratiu en presència d’alguns familiars de les víctimes, a qui també s’ha retut homenatge.

Publicat per

riuadasolidaria

Iniciativa solidària nascuda de la ciutadania per ajudar els damnificats de la riuada del Francolí d'aquest 22 d'octubre del 2019. El web vol ajudar als afectats donant-los una primera ajuda econòmica.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.